Over Ina

Je overweegt je te laten coachen

en al zoekend...ben je mij op het spoor gekomen.

Iets over mijzelf

Laat me daarom iets over mijzelf vertellen.
(Wat anderen over mij zeggen, minstens zo interessant natuurlijk, kun je → hier ← lezen.)

Voor mijn studie verhuisde ik naar Utrecht vanuit Arnhem waar ik opgroeide aan de rand van de Veluwe. Daar wandelde en fietste ik veel, eerst met mijn ouders en later met vrienden. Mijn liefde voor de natuur, bomen en bossen is daar geboren.

Na omzwervingen in Azië en Nieuw Zeeland, in onderwijsland en de zakelijke dienstverlening, belandde ik in de wereld van zelfstandigen. Mijn eigen coachpraktijk, dat was mijn droom. Bij een adviesbureau kreeg ik de mogelijkheid om veel ervaring op te doen met coaching. Vandaaruit maakte ik de overstap naar een leven als zelfstandige. Het was een schot in de roos en mijn droom kwam uit. Zelf bepalen, genieten van de ups en oplossingen vinden voor downs.

Als kind was ik verlegen. Het duurde lang voor ik uit logeren durfde en ik stapte niet gemakkelijk op iets af. In mijn studententijd veranderde dat. Maar echt lef, dat had ik niet. De opleidingen die ik volgde om mij te bekwamen in het coachen hebben ook veel voor mijzelf betekend. Nee, verlegen ben ik niet meer. Wel behoedzaam en voorzichtig. Maar het van huis uit meegekregen "wees voorzichtig" is nu omgebogen tot "kijk gewoon goed uit en om je heen", wat een heel andere beweging oplevert. Eentje vooruit: nieuwsgierig, enthousiast en opmerkzaam.

 
Iets over mijzelf

Corona heeft bij iedereen iets teweeg gebracht. Voor de één was er opluchting omdat de wereld opeens in een trager, meer passend tempo ging bewegen. Voor de ander overheerste naast strubbelingen en wrevel vooral een gevoel van saamhorigheid. Weer anderen hadden last van eenzaamheid. Ook was er frustratie, dat het gewone leven ineens veranderd was en van allerlei leuks en spannends ontdaan. Saaiheid deed zijn intrede.

De beperkende maatregelen leverden mij iets nieuws op: de ontdekking van het buiten coachen. Lopend, in de natuur, met wind, zon, regen en sneeuw. Koffie drinkend op een boomstam. Oefeningen doen in het bos. Jou als coachee op andere manieren uitdagen, prikkelen, verleiden, zodat jij zelf de antwoorden en oplossingen kunt geven. Zodat je met sprankelende ogen weer verder kunt gaan. Zin in wat er komen gaat.

PROFESSIONELE ACHTERGROND

Basis
Na mijn studie in Utrecht, Engelse Taal- en literatuurwetenschap en Theaterwetenschap, proefde ik op een nieuwe manier van het onderwijs en van de theaterwereld: als docent Engels op een Vrije school en als coördinator bij een schouwburg. Ook het avontuur lokte. Reizen wisselden zich af met werk, totdat ik uiteindelijk landde bij een internationaal vertaalbureau. Hier leerde ik projecten leiden, en het hoe en wat van verkoop en marketing.

Hart
Mijn volgende carrièrestap was die naar een groeiend organisatieadviesbureau. Daar is mijn liefde voor coaching ontstaan. Ik begon met het begeleiden van een hoogleraar en hoofddocenten van een universiteit en afdelingshoofden van een waterschap. Dat bleek een schot in de roos, voor mij en mijn klanten. Daar bleek mijn hart te liggen, bij het begeleiden van mensen in hun professionele en persoonlijke groei.

Droom
Er lag ook een droom ooit voor mijzelf te beginnen. Die heb ik eind jaren negentig verwezenlijkt met het opzetten van een eigen coachingspraktijk: AMBERWIN voor managementcoaching en persoonlijkheidstraining. In 2007 heeft AMBERWIN een eigen plek gekregen, heerlijk te midden van de weilanden, aan de rand van Utrecht.

Vakkennis
Opleidingen voor onder meer NLP master en trainer, Provocatief Coach en Oplossingsgericht Coach zorgden voor verdere verbreding van mijn vakkennis.
Wil je weten welke coachingsvormen ik graag toepas? Lees dan meer op de pagina → coachingsvormen ←

Voor jou
Wil jij je ook persoonlijk en professioneel verder ontwikkelen en met mij daarover een oriënterend gesprek voeren? Bel mij en we onderzoeken wat coaching en mijn rol daarin voor jou kunnen betekenen.

WAT KLANTEN ZEGGEN...

"Ik heb mijn coaching door Ina als heel erg prettig ervaren. Het traject met dwong me rustig na te denken en stil te staan bij bepaalde keuzes. Het heeft me op die manier vooruit geholpen in de processen waar ik middenin zat. En geholpen bij de chaotische wirwar van keuzes die op dat moment opdoemden. En ondertussen hielp het traject mij bij het plots aantrekkende werk. Heel aanbevelenswaardig!"
Erik Wouda, Sr. grafisch ontwerper, novalijn.nl


"Ik constateer dat mijn coach tijdens het traject Ina heel goed wist wat mijn behoefte was en daar ook echt haar sessies op heeft gericht. D.w.z. rust, focus op mij zelf en houding en gedrag. Door Ina heb ik haakjes gekregen om hier mee aan de slag te gaan, meer rust in te bouwen, maar ook te groeien in mijn rol."
M.v.R


"Mijn coach, Ina, liet me nadenken over waar ik blij van word en ook actie ondernemen. Hierdoor ontstaat beweging, wat heeft geleid tot bepaalde keuzes. Dit heeft zij absoluut versneld! - Mijn coach neemt geen genoegen met een oppervlakkig antwoord en laat me voelen of datgene wat ik zeg te willen, ook echt zo is."
Susan


"Bastiaan heeft een uitstekend traject gevolgd. Op maat gesneden. Er zijn concrete, merkbare resultaten behaald. Echt een 9 waard."
Manager van Bastiaan


"Veel verschillende handvatten gekregen voor mijn vragen en veel tips waar ik in de praktijk mee aan de slag kan!"
Alyanne


"Ze voelde het goed aan en ben erg blij met de keuze voor deze coach geweest."
Noëlle


"Ik vind dat Ina goed in heeft geschat wat voor mij werkt. Door de manier waarop ze mij benaderde, was het voor mij makkelijk om me open te stellen. Ze legt de vinger heel raak op de juiste plek, maar vooral op een prettige wijze. Ze heeft me flink aan het werk gezet (positief)."
Nancy


"Afwisseling tussen coaching op verschillende niveaus; rationeel en gevoel heb ik als erg prettig en effectief ervaren."
Robin


"Top: sluit goed aan, toont interesse, houdt de focus bij de doelen."
Bas


"Heel prettig om op verschillende locaties af te spreken en soms zelfs een wandeling te maken. Wat ik ook fijn vond was dat iedere sessie naast gesprekken bestond uit "oefeningen", deze helpen mij enorm en zijn ook goed mee te nemen in mijn dagelijkse werkzaamheden."
Martijn


"Ik zag in eerste instantie niet direct de samenhang tussen de verschillende oefeningen die we hebben gedaan en de modellen die we hebben besproken. Halverwege werd mij dit duidelijk en aan het einde van het traject voelt het als een compleet verhaal."
Margreet


Hoe heb je het contact ervaren?
Ik heb het contact als zeer prettig ervaren. Ik voelde mij snel op mijn gemak en voelde dat mijn vraag serieus werd genomen.
Mij als coach ervaren?
Luisterend oor, soms confronterend maar op een prettige en behulpzame manier, geduldig.
Het traject als geheel?
Zeer positieve ervaring, fijn dat het mogelijk is om je eigen snelheid in ontwikkeling te bepalen
Hoe heeft de coaching verschil gemaakt in je leven/werk?
Nieuwe inzichten gekregen, vooral over mijzelf. Vervolgens handvatten gekregen hoe dit in te zetten in mijn dagelijks leven/werk.
Waar kwam je voor?
Zichtbaar worden.
Wat leverde de coaching je op?
Bewustwording van mijn gedrag en dat ik vooral mijzelf moet en mag zijn. Mijzelf waarderen zoals ik ben. Afgelopen maanden heb ik hier mooie stappen in gemaakt.
...en andere zaken die je wilt vertellen.
Dank je wel voor jouw geduld en jouw luisterende oor. En dank je wel dat je af en toe streng voor me was. Heel veel succes."
E.v.L.


"Na twee gesprekken heb ik al het gevoel weer aan het stuur te zijn van mijn carrière. Terwijl dit eerder niet zo was."
Mieke


"Ik constateer dat mijn coach tijdens het traject Ina heel goed wist wat mijn behoefte was en daar ook echt haar sessies op heeft gericht. D.w.z. rust, focus op mij zelf en houding en gedrag. Door Ina heb ik haakjes gekregen om hier mee aan de slag te gaan, meer rust in te bouwen, maar ook te groeien in mijn rol."
M.v.R


"Het contact met Ina was inspirerend en uitdagend. Zij is een betrokken vrouw met kennis van zaken, passie en compassie die tegelijk ruimte biedt door goed te luisteren. Zij werkt met passende werkvormen daagt je uit, verdiept en verheldert."

Waar kwam je voor?
"Meer zicht op (mogelijkheden van) collegiale samenwerking en mogelijke veranderingen in ons team."

Hoe heeft de coaching verschil gemaakt in je werk/leven?
"Het coachingstraject bij Ina heeft me uitgedaagd nieuwe stappen te zetten, zowel individueel als in de samenwerking met mijn collega met wie ik het traject volgde. Ik heb geleerd meer te vertrouwen op mijn intuïtie, me minder te verschuilen en ben daardoor steviger geworden, meer uit de verf gekomen en kleurrijker geworden. Ik kan en durf meer te differentiëren zonder bang te zijn het contact te verliezen."
Ds. Martin Snaterse, predikant Protestante gemeente Houten


"Ina is duidelijk een ervaren coach. Ze stelt je de juiste vragen en zorgt ervoor dat je anders tegen dezelfde zaken aan gaat kijken. Ze geeft je praktische tips die je gedurende je werkdag gemakkelijk toe kan passen. Ik heb veel aan de coaching gesprekken met Ina gehad. Het heeft er voor gezorgd dat ik met meer vertrouwen en rust met mijn werkzaamheden kan omgaan."
Johan, Afdelingshoofd, Universiteit Leiden


"Ina, Jouw deskundigheid, warmte en vertrouwen hebben mij in staat gesteld om kanten van mijzelf te ontdekken en te gebruiken. Mijn gevoel en kracht, heb ik opnieuw ervaren. Het heeft deuren voor mij geopend, die ruimte en nieuwe mogelijkheden geven. Ik zat vast, nu ben ik vrij en dat voelt goed. Dank."
Mea, sociaal pedagogisch hulpverlener, Psychiatrisch centrum


VISIE

Een sterk en krachtig mens met zelfvertrouwen voelt zich gelukkiger, staat open voor anderen, kan beter samenwerken, is creatiever en oplossingsgerichter en kan hierdoor voor anderen ook veel betekenen. Zo ontstaan er waardevolle onderlinge verbindingen en kan de samenleving als geheel op een hoger en harmonieuzer plan komen te staan.